در این مطلب تفاوت بین اهداف مالی و همچنین نحوه بودجه و پس انداز برای آن را بیاموزید.
اهداف کوتاه مدت و بلند مدت ممکن است کاملاً واضح و روشن به نظر برسند اما برخی موارد دقیقاً مشخص نیستند. در اینجا چند روش برای مشخص کردن اهداف خود به علاوه بودجه و پس انداز برای رسیدن به آن اهداف در نظر گرفته شده است.
اهداف مالی کوتاه مدت چیست؟
اهداف کوتاه مدت هزینههای فوری شما هستند. اگرچه زمان بندیها متفاوت است اما این اهداف مواردی هستند که به طور کلی در طی چند ماه یا سال هزینه میکنید.
نمونههایی از اهداف کوتاه مدت:
- هزینههای اضطراری
- هزینههای اجاره، بیمه و وامهای دانشجویی
- هزینههای بدهی کارت اعتباری
- موارد مصرفی شخصی
- مسافرت
- هزینههای عروسی
- تعمیرات و بهبود وضعیت خانه مسکونی
اهداف مالی بلند مدت چیست؟
اهداف بلند مدت معمولاً مهمترین هزینههای شما هستند. دستیابی به این اهداف ممکن است چندین سال یا حتی چند دهه به طول انجامد. اهداف بلند مدت معمولاً بیش از اهداف کوتاه مدت بودجه و توجه شما را درگیر خود میکند.
نمونههایی از اهداف کوتاه مدت:
- بودجه بازنشستگی
- تسویه وام مسکن
- شروع یک کسب و کار
- پس انداز هزینه تحصیلی فرزند
قسمت خاکستری
اغلب بین این دو دسته همپوشانی وجود دارد که میتواند باعث ابهاماتی شود. اهداف میان مدت بین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت قرار میگیرند و دستیابی به آنها ممکن است چند سالی به طول انجامد.
در اینجا به نمونه هایی از اهداف میان مدت اشاره میکنیم:
- خرید ماشین
- داشتن پس انداز برای زمان کاهش حقوق
- بازپرداخت بدهی
برآورد و تخمین سایر دورههای زمانی مرتبط با اهداف مالی میتواند سختتر باشد. به عنوان مثال ممکن است برای سالها نیازی به بودجه اضطراری نداشته باشید و یا زمانی ممکن است فوراً به آن احتیاج پیدا کنید. هیچ راهی وجود ندارد که متوجه شویم کی زمان تعمیر ماشین است و یا چه زمان باید صورتحساب پزشکی را پرداخت کرد. مدت زمان لازم برای جبران بدهی شما بستگی به میزان پولی دارد که قصد داشته و می توانید کمک کنید.
چگونه اهداف خود را اولویت بندی کنیم؟
شما به احتمال زیاد ترکیبی از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت برای خود خواهید داشت. اهداف خود را با توجه به هزینههای معمول خود برنامه ریزی کنید، ابتدا روی نیازهایی مانند غذا و سرپناه تمرکز کنید.بودجههای اضطراری و بازنشستگی نیز از اولویت بالایی برخوردار هستند. به این وجوه توجه کنید و سپس بدهی های خود را بپردازید. حال میتوانید تصمیم بگیرید که چگونه بقیه پول خود را به خواستههای دیگر و سایر اهداف صرفه جویانه اختصاص دهید.
چگونه بودجه بندی و پس انداز کنیم؟
جایگاه خود را قبل از بودجه بندی و صرفه جویی برای دستیابی به اهداف بسنجید. با توجه به درآمدتان تعیین کنید که چقدر میتوانید در هر ماه صرفه جویی و پس انداز کنید. از این حسابگر بودجه ۵۰/۳۰/۲۰ به عنوان نقطه شروع استفاده کنید. برای اهداف خود یک جدول زمان بندی تعیین کنید سپس آن را دنبال کنید.
سعی کنید خریدهای غیر ضروری را کم کرده و مبلغی را برای اهداف خود کنار بگذارید. ممکن است بخشی از این مقدار باقی مانده را بلافاصله صرف اهداف کوتاه مدت کرده یا برای اهداف بلند مدت خود خرج کنید.
کجا پس انداز کنیم؟
مکانی امن برای نگهداری تخم مرغهای خود تا زمانی که به آنها نیاز داشته باشید پیدا کنید. برای اهداف کوتاه مدت و هزینههای اضطراری، منطقی است پول خود را در مکانی مانند حساب پس انداز نگه دارید که سریع و بدون جریمه به آن دسترسی داشته باشید.
ممکن است با قرار دادن پولهای خود در حساب پس انداز یا گواهی سپرده با نرخ بهره بالا یا با سرمایه گذاری، سریعتر به اهداف بلند مدت خود برسید خصوصاً اگر حداقل ۵ سال قصد استفاده از این پول را نداشته باشید. گفته میشود که باید تصور کنید در حال شروع پس انداز برای هزینه دانشگاه فرزند تازه بدنیا آمده خود هستید. این روش به شما فرصت میدهد تا بازدهی مثبتی داشته باشید.