5 قدم برای بهبود سواد مالی

  • توسط pooladmin
  • 01/05/2019
  • 0
سواد مالی

حوزه سواد مالی گستره وسیعی از موضوعات را شامل می‌شود؛ از تنظیم دفاتر حسابداری و تنظیم بودجه خانوار گرفته تا برنامه‌ریزی برای بازنشستگی. سواد مالی می‌تواند نوع نگاه ما به پول و شیوه مدیریت آن را تغییر دهد.

در ادامه 5 قدم مهم برای پیشرفت مالی به همراه پنج مقاله کلیدی در هر بخش که در وبسایت Investopedia درج شده را بررسی می‌کنیم:

1- یک نقطه شروع تعریف کنید

سواد مالی

اگر نمی‌دانید که از نظر مالی در چه نقطه‌ای قرار دارید، برنامه‌ریزی برای اینکه می‌خواهید سال بعد یا پنج سال بعد در چه نقطه‌ای ایستاده باشید واقعا دشوار و چالش‌برانگیز خواهد بود. به همین دلیل هم بسیار مهم است که مشخص کنید از چه نقطه‌ای در حال شروع هستید.

محاسبه ثروت خالص‌تان بهترین راه برای مشخص کردن وضع فعلی مالی و پیشرفت‌تان در طول زمان است. ثروت خالص میزان دارایی‌ها منهای میزان بدهی‌ها است. با محاسبه این رقم اگر شرایط بدی دارید از خواب غفلت بیدار می‎شوید و اگر اوضاع‌تان خوب است نوعی تاییدیه دریافت می‌کنید.

خواندن مقاله «راهنمای جامع محاسبه ثروت خالص» که یک راهنمای کامل برای محاسبه ثروت خالص است در همین زمینه توصیه می‌شود. این راهنما توضیح می‌دهد محاسبه ثروت خالص چه اهمیتی دارد و برای این محاسبه یک راهنمای گام به گام در اختیارتان قرار می‌دهد.

2- اولویت‌هایتان را مشخص کنید

سواد مالی

فهرستی از خواسته‌ها و نیازها به شما کمک می‌کند که اولویت‌های مالی خود را مشخص کنید و سواد مالی تان را افزایش دهید. نیازها به مواردی اشاره دارد که برای زنده‌ماندن به آن‌ها نیاز دارید همچون غذا، سرپناه، لباس، خدمات درمانی و حمل و نقل. از سوی دیگر خواسته‌ها مواردی را شامل می‌شود که می‌توان بدون آن‌ها هم زنده ماند اما شما علاقه‌مندید که در اختیارشان داشته باشید.

بسیاری از افراد پول زیادی صرف خواسته‌هایشان می‌کنند به طوری که پولی برای نیازهایشان باقی نمی‌ماند.

دانستن تفاوت این دو مورد و هنگام انتخاب و تصمیم‌گیری متوجه این تفاوت بودن می‌تواند کمک شایانی به بهبود وضعیت مالی شما کند.

پس از مشخص کردن نیازها و خواسته‌ها باید آن‌ها را رده‌بندی کنید تا مشخص شود پول باید در ابتدا صرف کدام نیاز یا خواسته شود. این تقسیم‌بندی و اولویت‌بندی صرفا شامل دارایی‌های فعلی‌تان نمی‌شود و درباره اهداف آینده هم مصداق دارد.

گرچه شاید نیازی به اشاره نداشته باشد اما برای مثال ذخیره‌کردن پول برای یک سفر خاص نوعی خواسته به حساب می‌آید در حالی که نگه‌داشتن پول برای دوران بازنشستگی یک نیاز است.

در همین راستا بد نیست نگاهی بیاندازید به مقاله «5 قانون برای بهبود سلامت مالی» که 5 قانون مالی گسترده شخصی را مورد بررسی قرار داده؛ قوانینی که در اولویت‌بندی و رسیدن به اهداف مالی کمک‌‎کننده هستند. این مقاله به بخش‌هایی که ممکن است بدون توجه به آن‌ها برای‌تان خسارت ایجاد شود نیز اشاره دارد.

3- مخارج‌تان را مستندسازی کنید

سواد مالی

 اغلب افراد می‌توانند بهتان بگویند که در سال چقدر پول در می‌آورند. تعداد کمتری می‌توانند بگویند چه میزان خرج می‌کنند و تعداد بسیار کمتری می‌دانند چطور و کجا خرج می‌کنند. یکی از بهترین راه‌های مشخص‌کردن جریان نقدینگی (ورود و خروج نقدینگی) ایجاد یک طرح بودجه یا برنامه برای هزینه‌های شخصی است.

داشتن یک حساب درآمد و مخارج مجبورتان می‌کند تمام درآمد و مخارج‌تان را روی کاغذ بیاورید و این کار یک ابزار ضروری است که کمک می‌کند که به تعهدات مالی فعلی و آینده‌تان رسیدگی کنید.

از طرف دیگر روی کاغذ نوشتن درآمد و مخارج چشم‌تان را در مقابل گزینه‌های مختلفی که هنگام خرج کردن دارید کاملا باز می‌کند. بسیاری از افراد که هزینه و درآمدهای شخصی‌شان را یادداشت می‌کنند از میزان مخارج غیرضروری ماهانه‌شان شگفت‌زده می‌شوند.

در این زمینه مطالعه مقاله «راهنمای جامع برنامه‌ریزی بودجه سالانه» توصیه می‌شود که مفصلا توضیح می‌دهد چرا چنین برنامه‌ریزی ضروری است و چطور گام به گام می‌توان آن را تهیه کرد.

4- بدهی‌هایتان را کاهش دهید

سواد مالی

 اغلب افراد بدهی‌هایی دارند که شامل رهن‌‎ و وام، کارت‌های اعتباری، قبض‌های پزشکی، وام‌های دانشجویی و مواردی از این دست می‌شود. آنچه زندگی همراه با بدهی را بسیار پرهزینه می‌کند صرفا سود و نرخ‌های مربوط به این بدهی‌ها نیست بلکه بدهی‌ها باعث می‌شوند هرگز از اهداف مالی خود جلو نیافتید و همچنین از نظر روحی تحت فشار شدیدی قرار بگیرد.

در حالی که بهترین راهبرد این است که خود را بدهکار نکنید اما سواد مالی راهبردهایی هم برای کاهش بدهی‌ها و رهایی از آن‌ها نشان می‌دهد.

مقاله «چطور در 8 قدم از شر بدهی‌‌ها خلاص شویم»، مراحلی را نمایش می‌دهد که بوسیله آن‌ها می‌توانید از زیر فشار بدهی‌ها بیرون بیایید. مواردی شامل آگاهی‌‎یافتن از اشتباهات مالی، بررسی گزارش‌ اعتباری تا یافتن پولی که از طریق آن می‌توانید بدهی‌های انباشته را سبک کنید.

5- آینده مالی خود را تضمین کنید

سواد مالی

به دلیل شرایط بد مالی بسیاری از افراد رویکرد «هرگز بازنشسته نمی‌شوم» را به عنوان برنامه بازنشستگی‌شان در نظر می‌گیرند. این رویکرد چندین نقص مهم دارد.

در درجه اول باید در نظر بگیرید که نمی‌توان بازنشستگی را پیش‌بینی کرد. ممکن است شغلی را که دهه‌ها در اختیار داشتید از دست بدهید، ممکن است بیمار شوید، مصدوم شوید یا مجبور به پرستاری یکی از نزدیکان‌تان باشید و همه این گزینه‌ها باعث بازنشستگی برنامه‌ریزی‌نشده می‌شوند.

نکته دوم اینکه وقتی می‌گویید هرگز بازنشسته نمی‌شوم در واقع دارید از زمان و انرژی که باید صرف طراحی برنامه کنید، فرار می‌کنید و یا شاید اساسا نمی‌دانید باید چطور همچین برنامه‌ای را طراحی کنید.

برای تضمین کردن آینده مالی‌تان ضروری است که درباره گزینه‌های مختلفی که هنگام بازنشستگی پیش‌رویتان قرار دارند، بیشتر بدانید.

حتما لازم نیست میزان چشمگیری پس‌انداز کنید؛ هر مبلغ اندکی هم می‌تواند کمک‌کننده باشد.

هنگامی که یک برنامه طراحی کردید، خواهید دید که گزینه‌های بهتری برای هزینه‌کردن پول‌تان دارید چون حال یک هدف مشخص را برای خود تعیین کرده‌اید.

در این زمینه مقاله «تحلیل بهترین برنامه‌های بازنشستگی و گزینه‌های سرمایه‌گذاری» را بخوانید که بررسی طیف وسیعی از برنامه‌‎های مختلف بازنشستگی و سرمایه‌گذاری را پوشش می‌دهد.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضو خبرنامه پول پدیا شوید

اخبار

error: !در صورت نیاز به کپی مطالب با ما تماس بگیرید