استراتژی پولی شما به چه شکلی است؟ اصلاً استراتژی در این زمینه دارید؟ اگر پاسخ شما منفی است، بدانید که تنها نیستید و بسیاری افراد دارای یک طرح و استراتژی مالی برای زندگی شخصی خود نیستند. اگر قصد دارید که زندگی بهتری داشته باشید و به لحاظ اقتصادی هر روز از روز گذشته بهتر شوید، بدون شک به یک استراتژی در این زمینه نیاز دارید.
این استراتژی میزان هزینه های شما را کنترل خواهد کرد. پس انداز شما را بهبود می بخشد. بدهی های شما را کاهش می دهد. سرمایه گذاری در بخش های مختلف را به شما دیکته می کند. میزان پولی که برای بازنشستگی نیاز دارید را برایتان روشن می کند. مسائلی از این دست را هر کسی باید در سرلوحه کار خود قرار دهد تا به لحاظ اقتصادی با مشکل و بن بست مواجه نشود. واقعیت این است که اگر در دوران بازنشستگی به دنبال راحتی هستید، نیاز دارید که ثروتمند شوید. در این مطلب 8 کتاب به شما معرفی می کنیم که راهکار ثروتمند شدن را به شما آموزش می دهند. با خواندن این کتاب ها بسیاری از مشکلات مالی شما برطرف خواهد شد. برخی از این کتاب ها دارای ترجمه هستند و برخی دیگر را باید زبان اصلی مطالعه کنید.
8 کتابی که راهکار ثروتمند شدن را به شما می آموزند
1. ثروتمندترین مرد بابل – جورج ساموئل کلاسون
این کتاب در سال 1926 میلادی منتشر شد و می توان گفت اولین کتاب مشهور در زمینه امور مالی شخصی و ثروتمند شدن بود. این کتاب از طریق تمثیل پیغام خود را به شکل بسیار قدرتمندی می رساند. آنچه از این کتاب می توان دریافت این است که افراد ثروتمند به دلیل پس انداز کردن ثروتمند می شوند. این افراد بدهی بالا نمی آورند و مهمتر از همه پول خود را به شکل احمقانه صرف نمی کنند.
جورج کلاسون پیشنهاد می کند که 10 درصد درآمد خود را پس انداز کنید. البته از دیدگاه ما بهتر است این عدد 20 درصد باشد و برای افراد مجرد تا 70 درصد نیز بالا می رود. وی در این کتاب پس انداز را «دستمزد خود» می نامد و توصیه می کند که قبل از هر کاری دستمزد خودتان را از درآمد پرداخت کنید. تنها راه ثروتمند شدن، پرداخت دستمزد به موقع خودتان است. پولی که به سختی به دست می آید را در موارد احمقانه هزینه نکنید. در این صورت ابتدا دستمزد دیگران را پرداخت کرده و به خودتان اهمیت نمی دهید. در اولین فرصت ممکن این کتاب را تهیه کرده و بخوانید.
2. پول شما یا زندگی شما – ویکی رابین و جوزف دومینگز
یکی از موارد جذابی که در این کتاب به آن اشاره می شود این است که به شما می آموزد تا رابطه خود را با پول تغییر دهید. این کتاب می تواند به نحوی زندگی شما را متحول کند. پول چیزی است که شما در ازای آن انرژی زندگی خود را پرداخت می کنید. کار در ازای پول چیزی است که هر روزه با آن سر و کار دارید.
از طرف دیگر زمان خود را برای انجام کار صرف می کنید. به همین دلیل رابین و دومینگز در ابتدای کتاب به شما گوشزد می کنند که همیشه پول بیشتر بهتر نیست. این مسئله در صورتی که شما بهزیستی خود را در ازای پول معامله کنید، اهمیت بیشتری پیدا می کند و پول را از ارزش واقعی خود خارج می کند. افراد اندکی هستند که به دلیل بحران های اقتصادی دست به خودکشی بزنند چراکه می دانند پول ارزش زندگی آنها را ندارد. البته افرادی هم هستند که به دلیل زیان های بزرگ مالی سکته کرده و جان خود را از دست می دهند.
اگر به دنبال یک زندگی سالم و مرفه هستید، باید رابطه خود را با پول قطع کنید. به جای سر و دست شکستن برای پول بیشتر، سعی کنید آنچه را که به دست می آورید مدیریت کنید. پول خود را پس انداز کرده و به شیوه های نادرست آن را تلف نکنید. موردی هم که بهتر است از ذهن خود خارج کنید، بازنشستگی قبل از موعد است. کار کردن را به عذاب تشبیه نکنید و از تمام توان خود تا جای ممکن استفاده کنید. البته بهتر است آنقدر پول داشته باشید که در صورت تمایل به کار نکردن، بدون مشکل بازنشسته شوید.
3. سرمایه گذار باهوش – بنجامین گراهام
اولین سهام خود را هنگامی خریدم که تنها 20 سال سن داشتم. در آن زمان بخش مالی عملکرد بسیار خوبی داشت. به همین دلیل تصور کردم که سرمایه گذاری روی بانک آی ان جی (ING)، اصلی ترین بانک هلند، می تواند ایده خوبی باشد. این مسئله به سال 2007 و دقیقاً قبل از بحران اقتصادی جهانی مربوط می شود. 1500 یورو در آی ان جی و 500 یورو نیز در ایگون (AEGON)، شرکت خدمات بیمه، سرمایه گذاری کردم.
2000 یورو تقریباً نصف پس انداز من در آن زمان بود که برای یک دانش آموز پول زیادی به شمار می رود. چند ماه بعد که بانک آمریکایی برادران لیمن از هم گسست، سهام من در مجموع تنها چند صد یورو ارزش داشت. به شدت عصبانی بودم و احساس آن روزها را نمی توانم بر زبان بیاورم. سپس به خودم آمدم و با خود گفتم که ضرر نیز بخشی از سرمایه گذاری است. سهام خود را نفروختم و صبر کردم تا بازار دوباره جان بگیرد. صبری که 8 سال طول کشید.
سپس تصمیم گرفتم که دیگر پول خود را روی تنها روی یک شرکت سرمایه گذاری نکنم. کتاب سرمایه گذار هوشمند به من آموخت که سرمایه گذاری در بازار سهام برای من ساخته نشده است. اگر قصد سرمایه گذاری در بازار سهام را دارید، بهتر است حتماً این کتاب را یک بار مطالعه کنید.
4. کتاب کوچک سرمایه گذاری منطقی – جک باگل
جک باگل در سال ۱۹۷۵ گروه ونگارد را تأسیس کرد. این شرکت در حال حاضر با دارایی ۳ تریلیون دلار، مالک بزرگترین صندوق سرمایه گذاری مشترک و دومین صندوق قابل معامله در بورس جهان است. کتاب کوچک سرمایه گذاری منطقی یکی از بهترین منابع مطالعاتی برای کسانی است که قصد سرمایه گذاری در بورس را دارند. ونگارد یک شرکت منحصر به فرد است. ونگارد تنها شرکت اقتصادی است که میزان سود آن به اندازه شماست. هنگامی که در آن سرمایه گذاری کنید در یک معامله برد – برد شرکت کرده اید.
باگل در این کتاب به شما می گوید که سرمایه گذاری در یک شرکت واحد کار درستی نیست. از طرفی هم بهتر است به جای سرمایه گذاری در چندین شرکت مختلف، سرمایه خود را به شاخص یا گروهی واگذار کنید که به صورت واحد تمام سرمایه شما را در چندین شرکت سرمایه گذاری کنند. گروهی که با دانش و معلومات کافی و استفاده از افراد متخصص بازگشت سرمایه شما به همراه سود را تضمین کند. این دقیقاً کاری است که بخش خدمات کارگزاری در بورس ونگارد برای مشتریان خود انجام می دهد.
تجربه نشان داده که صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر شاخص عملکرد بهتری از دیگر صندوق های سرمایه گذاری مشترک دارد. به علاوه هزینه این صندوق از دیگر صندوق ها پایین تر است. دلیل آن نیز نبود مدیریت و دفاتر گران قیمت در این صندوق ها است.
5. گشت و گذار تصادفی در وال استریت – برتون مالکیل
مالکیل استاد اقتصاد در دانشگاه پرینستون است. معمولاً استادهای اقتصاد آخرین کسانی هستند که بهتر است از آنها توصیه اقتصادی بشنوید؛ چراکه این افراد معمولاً از دنیای واقعی جدا هستند و در کتاب و تئوری به سر می برند. کالکیل از این قاعده مستثنا است. کتاب گشت و گذار تصادفی در وال استریت نگاهی عمیق به انواع استراتژی های سرمایه گذاری و راهکارهای ثروتمند شدن دارد. این نگاه همواره تا انتهای کتاب به شیوه ای کاربردی و عملی باقی می ماند و در بند تئوری های خسته کننده نیست.
افراد زیادی این کتاب را توصیه می کنند و می توان آن را یکی از مشهورترین کتاب های در زمینه سرمایه گذاری به حساب آورد.
6. مسیر آسان به سمت ثروت – جی ال کالینز
اگر تنها قصد خواندن یک کتاب از این لیست را دارید، این کتاب را انتخاب کنید. استراتژی مالی پیشنهادی این کتاب بسیار جذاب و هیجان انگیز است. کالینز یکی از کاربردی ترین قلم ها را دارد و این کتاب نیز یکی از کاربردی ترین کتاب ها در زمینه امور مالی شخصی است. پیشنهاد او این است که 50 درصد درآمد خود را به پس انداز اختصاص دهید. البته این مقدار شاید در شرایط اقتصادی ناگوار کشور ما منطقی نباشد اما می توان با صرفه جویی و کاهش هزینه ها به رقمی نزدیک به آن رسید. از طرفی هرچه زودتر شروع به پس انداز کنید، دیر است.
هدف این کتاب و تمام کتاب های این لیست این است که معلومات شما به سطحی برسد که بتوانید بهترین تصمیم مالی را در موقعیت های شخصی خود بگیرید.
7. چهار ساعت کار در هفته – تیم فریس
تا به اینجای مطلب با کتاب هایی سر و کار داشتیم که به شما آموزش می دادند که با پول خود چه کنید. در این کتاب می آموزیم که چگونه پول پیدا کنیم. اگر منبع درآمد شما تنها از یک مسیر می آید، زمان تغییر این مسئله است. نکته ای که کمتر کتابی در زمینه امور مالی شخصی به آن پرداخته است این است که مهارت های ارزشمند در افزایش میزان درآمد تأثیر بسزایی دارند. به عبارتی هرچه میزان مهارت شما در یک شغل بیشتر باشد، درآمد و پاداش های شما نیز بیشتر خواهد شد. این مسئله در خصوص کارآفرینی نیز صادق است.
تیم فریس در خصوص درآمدزایی با ساعات کاری اندک تحولی در دنیای اینترنت به وجود آورد. در کتاب ذکر شده خواهید آموخت که چگونه درآمد با ساعات کاری اندک را به منابع درآمدزایی خود اضافه کنید. از آنجایی که سرمایه گذاری پول کار پسندیده ای است، سرمایه گذاری روی مهارت هایی که به پیدا کردن پول منجر می شود نیز کار درستی است.
8. نحوه جلوگیری از نگرانی و شروع زندگی – دیل کارنگی
یکی از بزرگترین دشمنان پیدا کردن پول و افزایش ثروت، ترس است. بدون شک با ترس نمی توان به رؤیاهای بزرگ دست پیدا کرد. ممکن است پس از یک شکست مالی، قدرت ریسک پذیری شما به شکل قابل ملاحظه ای کاهش یابد. مهم نیست اطلاعات مالی و دانش شما از بازار سرمایه تا چه حدی است؛ ترس هیچگاه شما را رها نخواهد کرد. ترس در ذات تمام انسان ها نهفته است و ترس از بی پولی و ورشکستگی نیز قدرت زیادی دارد.
در صورتی که می خواهید یک سرمایه گذار خبره شوید، باید راهکار مقابله با ترس را بیاموزید. کتاب نامبرده از دیل کارنگی دقیقاً شما را به این مقصود رهنمون می کند. در یک نقطه از زندگی باید تصمیم بگیرید که دارایی خود را سرمایه گذاری کنید. در غیر این صورت در بازار متلاطم امروز ارزش پول شما به شکل چشمگیری کاهش می یابد.
در صورتی که استراتژی دقیقی در این خصوص نداشته باشید، شاید بهتر باشد که دور سرمایه گذاری را خط بکشید. به خاطر داشته باشید که واژه «بهترین زمان» برای سرمایه گذاری بی معنی است. زمانی که به اندازه کافی مطالعه کرده و یاد گرفتید، شروع به سرمایه گذاری کنید و فراموش نکنید که «همه چیز را همگان دانند».