همانطور که می‌دانید بازار سرمایه و بورس با عدم قطعیت اجین شده است. اما قواعدی که بر مبنای آزمون و خطا هستند می‌توانند به سرمایه‌گذاران کمک کنند تا شانسشان را برای یک موفقیت بلندمدت امتحان کنند. در ادامه به 10 مفهوم بنیادین که هر سرمایه‌گذار باید بداند اشاره خواهیم کرد:

برخی از سرمایه‌گذاران با فروش سرمایه‌گذاری‌های ارزشمندشان، سودها را بلوکه می‌کنند در حالیکه برخی دیگر صبر کرده و به امید بازگشت، بر روی برخی سهام توقف می‌کنند. اما سهام خوب می‌توانند پیشرفت چشمگیری داشته باشند و سهام بد نیز ممکن است به طور کامل صفر شوند. با اطلاعات زیر می‌توانید چنین تصمیماتی را مدیریت کنید:

10 نکته مفید برای سرمایه گذاری بلند مدت

 

1. همچون برنده‌ها برانید

Peter Lynch سخنرانی معروفی در مورد سهام «tenbagger» دارد: سهامی که ارزش آنها می‌توانند تا ده برابر نیز افزایش یابد. او دلیل موفقیتش را وجود چنین سهامی در پرتفوی خود می‌داند. اما این کار مستلزم آن است که به طور دقیق و مداوم به این سهام پایبند بمانید حتی اگر ارزش آنها چند برابر نیز افزایش یابد.

نتیجه: از پایبندی به قوانین خودسرانه بپرهیزید و سهام را با معیارهای خودشان مورد بررسی قرار دهید:

2. همچون بازنده‌ها بفروشید

هیچ تضمینی وجود ندارد که یک سهام پس از آنکه افت شدیدی پیدا کرد دوباره به اوج خود بازگردد. و این بسیار مهم است که شما نسبت به چشم‌انداز سرمایه‌گذاری‌هایی با عملکرد ضعیف واقع‌بین باشید. حتی اگر متوجه شدید که سهام ضررده از نظر روانی هم سیگنال منفی می‌دهند، از پذیرش اشتباه خود هیچ شرمی نداشته باشید و به منظور جلوگیری از ضررهای آتی، سهام ضررده را بفروشید.

در هر دو سناریو شما باید شرکت‌ها را بر اساس معیارهای خودشان مورد سنجش قرار دهید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا قیمت‌ها با پتانسیل آتی همخوانی دارند یا خیر.

3. پیشنهادهای داغ را دنبال نکنید

هیچگاه پیشنهادهای سهام را، فارغ از منبع آن، معتبر و قابل اتکا ندانید. پیش از آنکه سرمایه‌گذاری سنگینی بر روی سهام یک شرکت کنید، اول از همه خودتان آن شرکت را مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار دهید. گاهی‌اوقات پیشنهادها و توصیه‌ها می‌توانند به صورت کوتاه‌مدت مفید باشند، اما اگر می‌خواهید در بلندمدت به موفقیت دست یابید، پس باید روی این موضوع مطالعه و تحقیقی عمیق داشته باشید.

4. خودتان را درگیر حواشی بی‌اهمیت نکنید

به جای اینکه از تغییرات و فراز و فرودهای کوچک و کوتاه‌مدت هراس به خود راه‌ دهید، سعی کنید تصویری کلی و بلندمدت از سهام در ذهن داشته باشید. نسبت به سرمایه‌گذاری خود یک اعتماد و چشم‌انداز بزرگ داشته باشید و هیچگاه درگیر حواشی و اتفاقات کم‌اهمیت و گذرا نشوید.

بر روی چند سنت اختلاف قیمت که به خاطر استفاده از یک حد در مقابل سفارش بازار به دست آورده‌اید تأکید بیش از حد نکنید. مطمئناً معامله‌گران فعال، از نوسان‌گیری‌های دقیقه به دقیقه برای کسب سود استفاده می‌کنند. اما موفقیت سرمایه‌گذاران بلندمدت بر مبنای دوره‌های زمانی که چند سال به طول می‌انجامد حاصل می‌شود.

5. به نرخ P/E تأکید بیش از حد نکنید.

سرمایه گذاران معمولا به نسبت قیمت به درآمد (P/E) اهمیت زیادی می‌دهند اما اینکه تمام تأکید و توجهتان را صرفا به یک معیار متمرکز کنید نیز کار اشتباهی است. نرخ‌های P/E تنها زمانی مفید هستند که با دیگر فرایندهای تحلیلی همراه شوند. بنابراین یک نرخ P/E پایین بدین معنا نیست که یک سهام از ارزش پایینی برخوردار است، همچنین P/E بالا نیز لزوما به معنای سودآوربودن یک شرکت نیز نمی‌باشد.

6. در مقابل جذابیت سهام کم‌ارزش مقاومت کنید.

برخی به اشتباه معتقدند که سهام کم‌ارزش، ضرر کمتری نیز دارند. چه اینکه ارزش سهام 5 دلاری شما صفر شود چه ارزش سهام 75 دلاری شما نیز صفر شود، در هر دو حالت شما تمام سرمایه خود را از دست داده‌اید. بنابراین میزان ریسک ضرردهی در هر دو سهام یکسان است. در واقع، سهام‌ کم‌ارزش احتمال ریسک بالاتری نسبت به سهام گرانتر دارند، زیرا تمایل آنها به قاعده‌مندنبودن بیش از سایر سهام است.

7. یک استراتژی را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید

روش‌های متعددی برای انتخاب سهام وجود دارد اما چیزی که مهم است این است که شما یک روش را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. از این شاخه به آن شاخه پریدن در امر سرمایه‌گذاری شما را تبدیل به تایمر بازار خواهد کرد که البته برایتان بسیار خطرناک خواهد بود. راهکار وارن بافت را در خصوص استراتژی ارزش محورش مورد نظر قرار دهید. او با تبعیت از همین یک روش بود که توانست در دهه 90 میلادی به اوج ثروت رسیده و خود را از ورشکستی‌های عظیمی که در آن دهه رخ داد دور کند.

8. بر روی آینده تمرکز کنید

سرمایه‌گذاری نیازمند تصمیمات آگاهانه‌ای است که بر مبنای چیزهایی انجام می‌شوند که هنوز اتفاق نیافتاده است. داده‌های گذشته شاید بتوانند اتفاقات آتی را پیش‌بینی کنند اما این موضوع همیشه هم درست نیست.

پیتر لینچ در کتاب معروفش “One Up on Wall Street” می‌گوید: «اگر پیش خودم می‌گفتم که «این سهام چطور می‌تواند انقدر پیشرفت کند؟» آنگاه هیچ‌گاه سهام سوبارو را که 20 برابر افزایش یافت نمی‌خریدم. اما از طریق فاندامنتال آنرا مورد ارزیابی قرار دادم و متوجه شدم که سوبارو هنوز هم ارزان است، بنابراین آنرا خریدم و پس از آن نیز هفت برابر سود کردم. بسیار مهم است که سرمایه‌گذاری‌های خود را بر اساس پتانسیل آتی انجام دهید نه عملکرد گذشته».

9. چشم‌انداز بلندمدت داشته باشید

شاید سودهای کوتاه‌مدت تازه‌کارها را فریب دهد، اما اگر به دنبال موفقیت بزرگ هستید باید بر روی سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت تمرکز کنید. درحالیکه معامله‌گری فعال و کوتاه‌مدت می‌تواند درآمد زودتری را عاید شما کند، اما نسبت به استراتژی بخر و نگه‌دار از ریسک بالاتری نیز برخوردار خواهد بود.

10. ذهنتان را باز نگه دارید

بسیاری از شرکت‌های بزرگ تبدیل به برندهایی محبوب در خانه‌ها شده‌اند اما بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های خوب و موفق نتوانسته‌اند از برندسازی مناسبی بهره ببرند. بنابراین بسیاری از شرکت‌های کوچکتری که نام و نشانی ندارند، می‌توانند در آینده‌ای نه چندان دور به ستاره‌ای پرسود بدل شوند. در حقیقت سهام با سرمایه پایین از لحاظ تاریخی نیز اثبات کرده‌اند که می‌توانند بازگشت سرمایه بسیاری بالاتری نسبت به سهام معروف‌تر داشته باشند. از سال 1926 تا 2001، سهام با سرمایه پایین در بورس آمریکا، میانگین بازگشت سرمایه 12.27% داشته‌اند و این درحالی است که سهام S&P 500 که سهام شرکت‌های بزرگ و معروف است، میانگین بازگشت سرمایه 10.53% را به ارمغان آورده‌اند.

این بدان معنا نیست که شما باید تمام پرتفوی خود را به سهام شرکت‌های کوچک اختصاص دهید، بلکه بدین معناست که در پس سهام شرکت‌های متوسط داو جونز (DJIA)، فرصت‌های بسیار بزرگتری پنهان شده‌اند.

در مورد مالیات دغدغه داشته باشید اما نگران نباشید

اینکه سرمایه‌گذاران مسأله مالیات را در صدر توجهات خود قرار می‌دهند ممکن است باعث اتخاذ تصمیمات اشتباه شود. درحالیکه مسأله مالیات از اهیمت بالایی برخوردار است، اما در خصوص بحث سرمایه‌گذاری و رشد مطمئن پول و ثروت در جایگاه دوم قرار دارد. در کنار اینکه تمام تلاش خود را می‌کنید که میزان مالیات را به حداقل برسانید، اما دستیابی به سودهای بالا باید هدف اصلی شما باشد.

+ There are no comments

Add yours